masajes barcelona
   

Efectes d'estrès

 
Què passa dins del nostre cos quan estem estressats?
    Moltes coses canvien en el nostre cos quan es troba en estat de sobre-activació. Hi ha una activació de l'organisme en l'àmbit del sistema nerviós autònom, del sistema neuro-endocrí, immunitari i conductual.
  • El cor batega més ràpid, es dilaten els bronquis dels pulmons i la respiració s'accelera, augmenta la secreció d'adrenalina i s'altera la secreció de moltes altres hormones (noradrenalina, cortisol, testosterona...), disminueix l'activitat dels intestins i la sang es retira dels òrgans no necessaris per a l'acció immediata. Aquest fet implica una falta d'irrigació sanguínia capil·lar que fa aparèixer la tensió i la fatiga muscular.
  • Així mateix, el sistema immunitari també es sobreactiva i l'efecte inmuno-depressor de l'estrès pot afavorir l'aparició d'al•lèrgies i altres afeccions que no troben la nostra “barrera de protecció" degudament activada.
  • Totes aquestes respostes fisiològiques preparen l'organisme per a l'acció. El problema sorgeix quan l'amenaça desapareix però l'activació continua. És a dir, quan el nostre cos no baixa la guàrdia després de la qual hagi passat la situació estressant. Llavors es desgasta, crema energia sense motiu i apareix l'ansietat.
    Quan aquesta acceleració de les funcions del cos es fa crònica, el cos mai no recupera el seu estat d'equilibri o homeostasi.
     
Tel. 654 504 531